REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Graikai turi daugybė Briam variacijų, bet klasikinis patiekalas gaminamas iš bulvių, cukinijos, raudonojo svogūno ir pomidorų. Jei norima įmantresnio - naudojamas baklažanas, paprika. Iš tiesų Briam galima naudoti praktiškai bet kokias daržoves!

Jums reikės:

  • 500g bulvių;
  • 1 cukinijos;
  • 1 baklažano;
  • 1 pomidoro;
  • 1 raudono svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 400 g konservuotų pomidorų;
  • 1/2 citrinos;
  • 1 šaukšto džiovinto raudonėlio;
  • 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, pipirų;
  • 1/2 puodelio vandens.

Kaip gaminti:

REKLAMA
REKLAMA

Įjungiame orkaitę ir nustatome 180 C temperatūrą. Nuplauname ir supjaustome visas daržoves panašaus dydžio gabalėliais. Bulves, jei reikia, prieš tai nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais griežinėliais. Sudedame daržoves, svogūną, nuluptas, bet nesmulkintas česnako skilteles į kepimo indą.

REKLAMA

Įpilame vandens, tolygiai paskirstome konservuotus pomidorus. Įspaudžiame citrinos, apibarstome raudonėliu, druska, pipirais, ant viršaus apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į orkaitę it kepame apie 40 min., kol visos daržovės tampa minkštos.

Patarimai: Svogūnus geriau dėti žemiau, kad troškintųsi, bet neskrustų. Valgyti rekomenduojama su veganišku fetos tipo sūriu, alyvuogėmis, graikiška duona.

Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @OdėDaržovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų