REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų, todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

„Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų, todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

REKLAMA

Kinietiškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejaus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos. 

Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, įtarkuokite  nepilną arbatinį šaukštelį imbiero, įpilkite 4–5 šaukštus sojos, šaukštą apelsino žievelės ir palikite 20 minučių marinuotis.

Vištieną apvoliokite kruopščiai krakmole. Įkaitintoje keptuvėje per kelis kartus apkepkite vištieną. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Išspauskite apelsinų sultis, ištirpinkite jose šaukštą krakmolo.

Į keptuvę supilkite sultis, nuolat maišykite, pilkite kelis šaukštus sojos, medų ir maišykite, kol padažas ims tirštėti ir karamelizuotis, tai užtruks iki 15–20 min. Tuomet suberkite vištieną, gerai permaišykite, išjunkite ugnį ir leiskite kelias minutes susidraugauti su padažu.

Patiekite su ryžiais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų