REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vanduo niekada nekelia rūpesčių, kai jį geriame, bet to negalima pasakyti apie kitus mėgstamus maisto derinius, pavyzdžiui, sūrį su makaronais, riešutų sviestą ir žele. Venkite šių maisto derinimo klaidų ir iš karto pasijusite geriau.

Vanduo niekada nekelia rūpesčių, kai jį geriame, bet to negalima pasakyti apie kitus mėgstamus maisto derinius, pavyzdžiui, sūrį su makaronais, riešutų sviestą ir žele. Venkite šių maisto derinimo klaidų ir iš karto pasijusite geriau.

REKLAMA

Makaronų padažas ir sūris

„Rūgštis ir krakmolas yra dvi absoliučiai nesuderinamos cheminės medžiagos, kurias jūs pateikiate savo kūnui suvirškinti“, − teigia Dr. Gioffre. Jūs neišvengsite kankinančio nuovargio, nes jūsų kūnui reikės išnaudoti labai daug energijos virškinimui. Rūgštus padažas virškinamas skrandyje, o krakmolas – plonojoje žarnoje. Jie vienas kitą naikina, nes laiku nesuvirškinami, tiesiog užima vietą ir pūva, o tai tiesus kelias į didelę problemą, žarnos nesandarumą, rašo theactivetimes.com

Dribsniai ir apelsinų sultys

Apelsinų sultys yra pačios blogiausios, teigia Dr.Gioffre. Vienoje stiklinėje yra net 18 gramų fruktozės, kuri blogesnė už prasčiausią cukrų. Fruktozė naikiną enzimą, kuris rūpinasi virškinimu. Jei jau taip norite apelsinų sulčių, išgerkite jas prieš valgydami dribsnius, o ir juos rinkitės atsakingai, nes kai kurie yra tik išliaupsinti saldumynai.

REKLAMA
REKLAMA

Bananai ir pienas

„Tai labai blogas derinys, kuris kūne gamina toksinus. Kol bananas nukeliauja į skrandį, kur bus virškinamas, jis jau būna surūgęs, sutraukia pieną ir paverčia jį sunka gleivėta mase. Šis derinys tikrai nepadeda mažinti svorį, nes 25% banano yra cukrus, piene taip pat yra cukraus. Staiga sukyla insulinas, o tai kūnui labai negerai. Insulinas yra riebalus kaupiantis hormonas“, − pasakoja Dr. Gioffre. 

REKLAMA

Pupelės ir sūris

„Tai populiarus visų mėgstamas derinys, ypač jei dievinate meksikietišką maistą. Deja, jūsų kūne kaupsis dujos ir jausitės išsipūtę, nes pupelėse yra specifinio cukraus, kurį apdoroti galinčio enzimo mūsų kūne nėra. Be to, sūris yra maisto produktas, kuris sukelia daugiausia uždegiminių procesų“, −  tvirtina Dr. Gioffre.

Riešutų sviestas ir žele

„Venkite riešutų sviesto kaip maro“, − perspėja Dr. Gioffre bei paaiškina: „Nesvarbu ar jis organinis ar ne, bet tai kancerogeniškas maistas. Jie gamina mikotoksiną, kurį vadiname aflatoksinu, o tyrimais nustatyta, kad jis yra žmogiškasis karcinogenas. Verčiau rinkitės migdolų sviestą, o žele tiesiog turi per daug cukraus”.

REKLAMA
REKLAMA

Alus ir burgeriai

Dr. Gioffre tvirtina, kad alus yra pats prasčiausias alkoholis, o problema yra grūdai. Alus iš esmės yra fermentuoti grūdai, o tai reiškia, kad jūs geriate grybelinius mikotoksinus, kurie gali sukelti vėžį, o tyrimai patvirtina, kad jie tampa ligų ir mirties priežastimi tiek žmonėms, tiek gyvūnams. „Burgeriai, jei nėra pagaminti iš žole šeriamų galvijų mėsos, turi daug krakmolo ir sojos. Be to, jie turi daug omega-6 riebalų bei skatina uždegimus“, − teigia Dr. Gioffre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų