REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės turguose daugėja savo produkcija prekiaujančių ūkininkų, tačiau pirkėjų srautai labai sumenkę, prekiautojai skundžiasi, kad prekių apyvarta kritusi maždaug per pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Halės turgaus direktoriaus pavaduotojo Viktoro Kovalovo, palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, šiemet mėsos ir mėsos produktų parduota 12 proc., vaisių – 13 proc. mažiau, tačiau pieno ir daržovių pardavimai krito ne taip smarkai – apie 6 procentus.

REKLAMA

Šį savaitgalį Vilniaus Kalvarijų ir Halės turguose bulvių kilogramas kainuoja 1,5–2 litus, agurkų kilogramas – iki 2,5 lito, pomidorai – 3,5–4 litus. Už salotų kilogramą prašo 5 litų, už ridikėlių ryšulėlį – 2 litų, krapų – iki 1,5 lito.

Šiek tiek sumažėjo jautienos ir kiaulienos kainos. Kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 9–10 litų, jautienos – 11–13 litų. Įvairūs mėsos subproduktai kainuoja po 4–5 litus už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA

Už rūkytų lašinių kilogramą prašo 16 litų ir daugiau, skilandžio kilogramas – maždaug 25 litai, rūkytos dešros kilogramą galima nusipirkti ir už 16–18 litų.

Bitininkai šiemetį medų siūlo po 18–20 litų už kilogramą.

Vilniaus centriniuose turguose daug mėlynių. Už jų litrą prašo 7–8 litų, už gervuogių litrą – 10 litų. Pasirodė ir bruknės. Ant prekystalių daug vietos sodininkų užaugintų juodųjų ir raudonųjų serbentų, agrastų, slyvų. Tačiau sumažėjo grybų. Voveraičių litras kainuoja 5–6 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų