REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

REKLAMA

Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.

Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino jautienos tartarą ir kepintą duonelę.

Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms. 

Jautienos tartaras ir kepinta duonelė

Jums reikės: 

  • 8 vnt. šviesios duonos riekelių; 
  • 400 g jautienos išpjovos; 
  • 3 vnt. kiaušinių trynių; 
  • 2 a. š. prieskonių mišinio; 
  • 2 a. š. cukraus; 
  • druskos pagal skonį; 
  • 2 v. š. knoro padažo; 
  • 3 v. š. vorčesterio padažo; 
  • 10 ml tabasco padažo; 
  • 30 g ikrų; 
  • 1 vnt. rozmarino šakelės. 

Užtepėlei ant duoniukų Jums reikės: 

REKLAMA
REKLAMA
  • 100 g sviesto; 
  • 1 v. š. pomidorų pastos; 
  • 1 a. š. prieskonių mišinio; 
  • druskos pagal skonį; 
  • žiupsnelio cukraus. 

REKLAMA

Gamybos eiga: 

Pirmiausia, formelės ar kurio kito indo pagalba iš duonos pasigaminame apskritimus ir iš abiejų pusių apkepame keptuvėje. 

Apkepsią duonelę išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę, prieš tai patiesę rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Tuomet jautieną perpjauname išilgai plonesniais sluoksniais, supjaustome juostelėmis, o po to – kubeliais.

Supjaustytą mėsą sukapojame, sudedame į indą, įmušame kiaušinio trynius ir pasiruoštus prieskonius. Robertas naudoja chmeli suneli, juodųjų pipirų ir rūkytos paprikos mišinį, o Jūs galite pasirinkti Jums labiausiai patinkančius.

REKLAMA
REKLAMA

Beriame druskos, pilame vorčesterio ir knor padažus, beriame cukraus, pilame detektyvinio ingrediento: tabasco padažo ir viską išminkome. 

Tuomet paruošiame užtepėlę, kurią tepsime ant iškeptos duonelės: sudedame sviestą, pomidorų pastą, prieskonių mišinį, šiek tiek druskos ir cukraus pagal skonį. Viską išmaišome ir užtepame ant visų iškeptų apvalių duoniukų.

Vėliau iš pasiruoštos mėsos formuojame apvalius rutuliukus ir dedame ant duoniukų. Ties rutuliuko viduriu įspaudžiame nedidelę skylutę, į kurią įdedame šiek tiek ikrų ir dekoruojame rozmarino šakelėmis. Skanaus!

„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų