REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos „Michelin“ žvaigždės restorano virtuvės šefas atskleidė savo ypatingą metodą, kaip išvirti kiaušinį be lukšto, naudojant tik puodą, vandenį ir laikmatį.

Vienos „Michelin“ žvaigždės restorano virtuvės šefas atskleidė savo ypatingą metodą, kaip išvirti kiaušinį be lukšto, naudojant tik puodą, vandenį ir laikmatį.

REKLAMA

40 metų Paulas Fosteris, vadovaujantis Stratforde prie Evono esančiam restoranui „Salt“, „TikTok“ svetainėje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pateikė išsamią instrukciją, kaip išvirti kiaušinį be lukšto.

Nors daugumai tobulai išvirti kiaušinį neatrodo lengva, P. Fosteris paaiškino, kad iš tikrųjų tai nėra labai sudėtinga, sakydamas, kad viskas, ko reikia, tai puodas su verdančiu vandeniu, žiupsnelis druskos, itin šviežias kiaušinis ir, svarbiausia, – nereikia jokio acto, rašo dailymail.co.uk.

Jis teigė, kad į verdantį vandenį įdėjus kiaušinį, jį reikia virti dvi minutes (nepamirškite nustatyti laikmačio!), o tada kiaušinį išimti ir padėti ant virtuvinio rankšluosčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Imame gilesnį puodą su verdančiu vandeniu. Nedėkite acto – kad ir ką jums sakytų žmonės, jo tikrai nereikia. Žiupsnelis druskos, kuo šviežesnis kiaušinis – būtinai kambario temperatūros, – aiškino šefas. – Įmeskite jį į sietelį, kad ant baltymo neliktų skysčio. Sumažiname kaitrą iki minimumo ir pamaišius vandenį – nesukelkite sūkurio, to nereikia! –  įdedame kiaušinį iš sietelio.“

REKLAMA

Jis paaiškino, kad vandens maišymo tikslas – sukurti judesį, kad kiaušinis nepriliptų prie puodo sienelių, o baltymas „gražiai susisuktų“.

Laikmatį jis patarė nustatyti dviems minutėms, bet perspėjo, kad tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau

Pradedantiesiems kulinarams jis patarė nesitraukti nuo puodo bei taip pat išsklaidė mitą, kad actas turi būti pagrindinis ingredientas.

„Pažiūrėkite, kaip tas vanduo neputoja – ten nėra acto, – sakė jis. – Kai buvau jaunas virėjas, man teigė, kad reikia naudoti actą, bet aš radau šį geresnį būdą.“

REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų minučių jis dar nebuvo patenkintas rezultatu, todėl laikmatį nustatė dar 30 sekundžių, tačiau perspėjo nepasiduoti pagundai padidinti kaitrą. Pagaliau šefas pasidžiaugia, jog kiaušinis be lukšto atrodo puikiai.

Kitas P. Fosteris patarimas – ne iš karto kiaušinį dėti ant skrebučio, o nusausinti ant virtuvinio popieriaus, o tada jau tinkamas metas pagardinti jį prieskoniais. Jis renkasi jūros druską ir juoduosius pipirus, nors sako, kad tinka ir baltieji pipirai.

Meistriškumo pamoka neapsiėjo be trumpo priminimo, kad „jums nereikia mikrobangų krosnelės ar vieno iš tų kvailų kiaušinių plakiklių.“

„Skanesnio kiaušinio nė negali būti“, – paragavęs pagyrė šefas.

Vaizdo įrašas sulaukė 8,7 mln. peržiūrų bei daugiau nei 8 000 komentarų. Kai kurie teigė, kad šis metodas juos „pribloškė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiaušinis pavyko, pagaliau geras metodas, ačiū“, – rašė vienas žmogus, akivaizdžiai sužavėtas jo technikos.

„Visiškai su tuo sutinku! Nereikia jokio acto,“ –  rašė kitas.

„Pirmiausia ant popierinio rankšluosčio – tai keičia žaidimo taisykles! Nekenčiu, kai mano skrebutis sudrėksta“, – pridūrė dar kažkas.

„Ačiū, žmogau, jau daug metų stengiuosi tai padaryti teisingai, ką tik išbandžiau tavo metodą ir viskas pavyko kaip reikiant, ačiū“, – rašė vienas dėkingas komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų