REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Saulius Siparis, Marius ir Ugnė Sipariai (tv3.lt fotomontažas)

Legendinis Lietuvos aktorius Saulius Siparis, sukūręs ne vieną įsimintiną vaidmenį šalies kino, televizijos ir teatro istorijoje, talentu žiba ne tik scenoje ar prieš kameras.

20

Legendinis Lietuvos aktorius Saulius Siparis, sukūręs ne vieną įsimintiną vaidmenį šalies kino, televizijos ir teatro istorijoje, talentu žiba ne tik scenoje ar prieš kameras.

REKLAMA

Šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomas vyras prabils ir apie savo pomėgį gaminti. O taip pat paatviraus ir apie įvykį, pakeitusį jo gyvenimą...

Kaip ir kiekvienas laidos svečias, S. Siparis Ilonai Juciūtei atskleis savo tris mėgstamiausius ingredientus, iš kurių moteris turės sugalvoti patiekalą ir pagaminti jį kartu su aktoriumi. 

Užduotis šįkart bus itin maloni, nes aktoriaus pasirinkti ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Tai – tai batatai, kalmarai ir soja.

„Atvirai pasakius, aš mėgstu valgyti viską. Tačiau, jei reikėtų išskirti, labai mėgstu valgyti kalmarus, batatus ir viską pagardinti įvairiausiais padažais. Man labai patinka soja, nes Azijos virtuvė yra viena iš mano mėgstamiausių“, – pasakos S. Siparis. 

REKLAMA
REKLAMA

Koks patiekalas gims iš šių trijų ingredientų?

I. Juciūtė laidos svečią bandys nustebinti gardžia ir egzotika dvelkiančia batatų koše su kalmarais, kurią pagardins marinuotomis paprikomis. 

REKLAMA

Ar virtuvės šefei pavyks nustebinti legendinį aktorių, kuris maisto gamyboje ir pats turi nemažai patirties?

„Iš tiesų, aš labai mėgstu gaminti. Nors jaunystėje nevalgydavau tokių įdomių dalykų, kuriuos valgau dabar, su amžiumi supratau, kad savo skonį reikia lavinti ir išbandyti įvairiausių patiekalų. Man maisto gaminimas – tarsi džiazas, kurį turi pajusti. Tačiau pagal kažkokį griežtą receptą man gaminti nepatinka, nes tuomet tu neturi galimybės improvizuoti. O kai gamini taip, kaip norisi, ne tik džiaugiesi, bet ir viskas tikrai išeina kuo puikiausiai“, – kalbės S. Siparis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vaikystėje Saulius užaugo su paprastais lietuviškais patiekalais, sprendimas pažinti ir kitas pasaulio šalių virtuves leido jam atrasti daug negirdėtų maisto produktų.

„Anksčiau, kai buvo tie sudėtingi laikai ir niekas nieko neturėjo, aš atradau kalmarus, tačiau visiškai neįsivaizdavau, kas tai yra. Kai jie atsirado, jų būdavo pirkti tik konservuose, o atidarius pasklisdavo toks keistas, egzotinis kvapas. Iš pradžių juos valgyti man buvo labai baisu – nei ten guma, nei dar kažkas. Žinoma, vėliau aš prie jų skonio pripratau ir labai jį pamėgau. O štai batatai yra visiškas mano atradimas. Kaip ir kiekvienas tautietis, aš labai mėgstu bulves, tačiau batatai man yra labai įdomūs savo saldžiu skoniu, todėl mano mitybos racione jų atsiranda tikrai dažnai“, – dalinsis laidos svečias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad S. Siparis mėgsta pasilepinti pačiais įvairiausiais patiekalais, taps aišku jau nuo pat laidos pradžios. O ar egzistuoja patiekalas, kurio legendinis aktorius nevalgytų?

„Bandžiau pradėti valgyti įvairiausius vabzdžius, bet man nepavyko. Aš valgau praktiškai viską, bet privengiu bandelių ir nevalgau žvėrienos. Tokios mėsos valgyti negaliu, nes prieš savo akis iškart matau tą baisų vaizdą...“ – neslėps aktorius.

Taip pat S. Siparis laidoje papasakos ir apie savo visai neseniai gimusią anūkę Umą, kuri visų namiškių gyvenimus tiesiog apvertė aukštyn kojomis. 

„Esu naujai iškeptas senelis. Iš pradžių galvojau, kad nesu toks šeimos žmogus, kad esu labiau palaidas vėjas. Bet pamačius anūkę, mane aplankė visiškai kitoks jausmas... Tu žiūri į tą mažą stebuklą ir tau viduje taip gera! Būti seneliu – nenusakomas jausmas. Panašus jausmas buvo tada, kai man pačiam gimė dukrelė. Tu iškart pajauti tą gražų ryšį“, – pasakos S. Siparis apie sūnaus Mariaus ir jo žmonos Ugnės Siparės dukrelę.

REKLAMA

Na, o kol Ilona ir Saulius ragaus savo egzotinį patiekalą, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruoš kai ką neįtikėtino.

Šį kartą jis visus nustebins jautienos kepsniu su portobello grybu, įdarytu cambozola sūriu ir špinatais!

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų