REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiauliena – dažnas produktas lietuviškoje virtuvėje. Nors receptų, kaip ją paruošti, yra begalė, dažnai pritrūksta fantazijos. Siūlome jums kažką naujo: paragauti rūgpienyje virtos kiaulienos!

REKLAMA
REKLAMA

Ingridientai:

600 g neriebios mėsos be kaulo

30 g sviesto

3-4 skiltelės česnako

2 pomidorai (arba 0,5 pomidorų tyrės)

1 stiklinės miltų

1 stiklinė rūgusio pieno

2 svogūnai

1 morka

1 salieras

1 poras

petražolių

pipirų

lauro lapelių (Lauro lapas)

druskos

REKLAMA

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti rūgpieniu, pasūdyti ir uždengtą virti ant labai silpnos ugnies.

Svieste pakepinti  smulkiai kapotus svogūnus, su druska sutrintą česnaką, susmulkintas daržoves, miltus, prieskonius, maišant kepinti kol suminkštės.

Į šį padažą sudėti išvirtą mėsą ir pakaitinti 10-15 min. ant silpnos ugnies, kol neliks padažo, o mėsa gražiai pagels.

Išėmus mėsą dar smulkiau supjaustyti, sudėti į pusdubenį, apdėti virtomis ar keptomis bulvėmis, papuošti žalumynais, atskirai patiekti raugintų kopūstų ar kitų daržovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų