REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Roberto Kalinkino deserto receptas taps smaližių svajone: paruošite net ant grilio (nuotr. V. Černiausko)

Paskutinė šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ taps tikra dovana visiems smaližiams. Laukia ne tik drąsūs bandymai ant grilio pagaminti daugelio mėgstamą desertą „Pavlovą“, bet ir ypatingo apversto kriaušių pyrago receptas. Juk ant grilio nebūtina ruošti tik rimtus patiekalus iš mėsos, žuvies ar daržovių – įmanomi visi skoniai!

30

Paskutinė šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ taps tikra dovana visiems smaližiams. Laukia ne tik drąsūs bandymai ant grilio pagaminti daugelio mėgstamą desertą „Pavlovą“, bet ir ypatingo apversto kriaušių pyrago receptas. Juk ant grilio nebūtina ruošti tik rimtus patiekalus iš mėsos, žuvies ar daržovių – įmanomi visi skoniai!

REKLAMA

Laidoje susikaus tik 6 mėnesių grilinimo patirtį turintis dizaineris Robertas Kalinkinas ir statybos įrankių nuomotojas Vytis Andriuškevičius, sukaupęs 5 metų čirškinimo patirtį.

Vytis – tikras desertų specialistas. „Gaminu viską, tačiau to paties antrą kartą nekartoju – stengiuosi paruošti vis kažką naujo. Bandau dar kartą tik tuomet, jei kažkas nepavyksta – viską mėgstu padaryti iki tobulybės“, – pasakos jis.

Taip pat vyras mėgsta iššūkius – gamina tai, kas kitiems atrodo neįmanoma. „Pavyzdžiui, kai sugalvojau pagaminti šakotį, visi sakė, kad nepadarysiu, bus nesąmonė. Tačiau aš pasigaminau šakočiams skirtą grilį ir pradėjau juos kepti“, – sakys Vytis.

REKLAMA
REKLAMA

O šį penktadienį jis laidos vedėją ir žiūrovus bandys nustebinti savo firminiu pyragu, kuriuo baigiasi visi vakarėliai – apverstu kriaušių pyragu.

REKLAMA

Gaminti pradėjo vaikystėje

Tuo tarpu Robertas pasakos gaminantis nuo mažų dienų, o vaikystėje savo tėvams netgi kepdavo bulvinius blynus. „Paradoksas, kad mokėdamas juos kepti ant keptuvės, niekada neišmokau to daryti ant grilio“, – atskleis jis.

Tačiau tuo Roberto eksperimentai nesibaigė – vėliau savo įgūdžius jis lavino viename Londono restorane. „Įsidarbinau pamelavęs, kad man jau yra 18 metų, nors iš tiesų buvo 17. Man labai nuskilo, nes po dviejų savaičių darbo prie mano akių vienas šefas susipyko su kitu. Restorane likęs šefas tuomet man numetė prijuostę ir pakvietė prisijungti. Mano alga, kaip ir atsakomybė, iškart tapo du kartus didesnė. Bet aš buvau jaunas ir viską dariau labai noriai“, – pasakos jis.

REKLAMA
REKLAMA

Neverta stebėtis, kad ir savo šeimos namuose dabar visuomet gamina Robertas: „Galvoju, kad maistas skirtas sielai. Aš gaminu tam, kad būtų skanu, gražu ir bent jau kažkiek maistinga bei sveika.“

Neatsitiktinai dizainerio namuose virtuvė yra pats didžiausias, visus suburiantis kambarys. „Mes dažnai bandome paruošti naujus patiekalus. Pavyzdžiui, nesenai pirmą kartą gyvenime

bandėme gaminti ilgakojį aliaskinį krabą. Nežinojome, nei kaip tai daryti, nei kas iš to išeis, bet mums patiko. Tiesa, galiausiai nusprendėme, kad krevetės yra skaniau – krabas nėra vertas 200 eurų už kilogramą“, – sakys jis.

Tačiau nors savo virtuvėje Robertas jaučiasi puikiai, prisijaukinti grilį – kur kas sunkesnė užduotis. Vieną jis netgi yra sugadinęs! Vis dėlto pasiduoti nesėkmėms R. Kalinkinas nelinkęs – net ir šio penktadienio laidoje jis ant grilio užsimos paruošti vasariškų skonių kupiną „Pavlovą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atskleis naudingų patarimų

Savo ruožtu V. Radzevčius papasakos istoriją, susietą su šiuo desertu. „Pavlova buvo garsi balerina, turėjusi labai didelį savo gerbėjų būrį. Kai balerina baigė karjerą, jos gerbėjų klubas, kuriame buvo vien tik vyrai, išsivirė ir suvalgė jos puantus. Įsivaizduojate?“ – netikėtą faktą atskleis jis.

Begamindamas „Pavlovą“, Robertas pasidalins ir ne vienu naudingu patarimu. O taip pat atskleis kito ant grilio ruošiamo deserto receptą, kuris ypač patinka jo vaikams.

„Paimkite bananus ir perpjaukite juos išilgai padarydami laivelį. Su šakute kiek patrinkite minkštimą, o tada į vidų įdėkite riešutų sviesto, šokolado drožlių ir zefyriukų bei viską pakepkite grilyje iki 10 minučių“, – kvies išbandyti jis.

O kuris desertas labiau sužavės laidos vedėją, pamatysime jau šį vakarą.

Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų