• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų žuvies (raudona, silpnai sūdyta)
  • 4 vienetai kiaušinių (virti)
  • 6 valgomieji šaukštai ryžių (virti)
  • 1 pakelis krabų lazdelių (arba krevetės)
  • 100 gramų sūris (minkštas)
  • 8 valgomieji šaukštai grietinės
  • 8 valgomieji šaukštai majonezo
  • 16 gramų želatinos
  • 50 gramų ikrų (raudoni)
  • šiek tiek žalumynų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų žuvies (raudona, silpnai sūdyta)
  • 4 vienetai kiaušinių (virti)
  • 6 valgomieji šaukštai ryžių (virti)
  • 1 pakelis krabų lazdelių (arba krevetės)
  • 100 gramų sūris (minkštas)
  • 8 valgomieji šaukštai grietinės
  • 8 valgomieji šaukštai majonezo
  • 16 gramų želatinos
  • 50 gramų ikrų (raudoni)
  • šiek tiek žalumynų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 9

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.
  2. Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.
  3. Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.
  4. Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
  5. Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.
  6. Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos.
  7. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais.

    Skanaus.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų