REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 litro vandens
  • 6 valgomieji šaukštai druskos
  • 1 vienetas žuvies (ožka)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ožka (Pelecus cultratus) yra įtraukta į Raudonąją knygą, tačiau neretai ši žuvis įsipainioja į žvejų tinklus ir paleisti jų jau nėra prasmės. Vytintos Ožkos - ypač skanios, jei teisingai paruoštos. Jei jos su ikrais - jie irgi valgomi, juos drąsiai galima vadinti tikru delikatesu dėl savo švelnaus skonio.
    Ožkas nuplaukite, ištrinkite druska ir panardinkite į gerai pasūdytą vandenį dviems, trims paroms (vidurių išvalyti ir žvynų nuskusti nereikia), paslėkite. Tuomet nuplaukite, perverkite per akis siūlą, o dar geriau, pakabinkite žemyn galva ir laikykite +30 - + 50 laipsnių sausoje, vėdinamoje patalpoje, kur vabzdžiai negali patekti. Šaltesnėse patalpose žuvis netaip greitai džius ir įgaus blogą kvapą. Žuvis vytinkite 1-2 savaites ir ir karto galite valgyti.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų