Tai labai skanios salotos, kurioms graikiniai riešutai suteikia kartumo, ananasai - saldumo. Jei patinka, galima dėti dar svogūnų ir konservuotų kukurūzų. Vietoje vištienos filė ir kepimo galima rinktis rūkytą vištieną - tai suteiks dar geresnio skonio. Šios salotos puikiai tiks prie pietų valgių arba kaip atskiras patiekalas vakarienei. Aš naudojau salotoms skirtą majonezą, bet tiks ir įprastas.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 INGREDIENTAI:
- 200 gramų vištos filė
- 200 gramų marinuotų pievagrybių
- 150 gramų konservuotų ananasų
- 70 gramų graikinių riešutų
- 50 gramų kietojo sūrio
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 žiupsnelis baltųjų pipirų (malti)
- 1 žiupsnelis druskos
- Kepimui:
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
    
  Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus supjaustyti šiaudeliais. Vištieną supjaustyti kubeliais.
- Grybus ir vištieną pakepti keptuvėje su aliejumi. Atvėsinti.
- Supjaustyti ananasus kubeliais, sutarkuoti sūrį. Graikinius riešutus susmulkinti. Sumaišyti visus ingredientus su majonezu, pagardinti pipirais, druska ir užbarstyti tarkuoto sūrio.
REKLAMA
 
  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
 