Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas paprikų
- 2 vienetai svogūnų
- 300 gramų kiaulienos
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 200 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- šiek tiek prieskonių (paprika)
- 1 vienetas čili pipirų (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 supjaustytą papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų padažo, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas paprikų
- 2 vienetai svogūnų
- 300 gramų kiaulienos
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 200 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- šiek tiek prieskonių (paprika)
- 1 vienetas čili pipirų (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 supjaustytą papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų padažo, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą