INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1.5 kilogramo morkų
- 1.5 litro pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
- 0.5 kilogramo svogūnų
- šiek tiek kvietinių miltų
- 50 gramų acto (obuolių sidro)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus ((kepimui))
- 1.5 kilogramo vėgelių
- 1 arbatinis šaukštelis žolelių ir česnakų mišinio
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vėgėlės išvalomos, supjaustomos smulkesniais gabaliukais ir įtriname SANTA MARIA žolelių ir česnakų mišiniu.
Žuvies gabaliukai apvoliojami miltų bei pipirų mišinyje ir apkepami keptuvėje su aliejumi.
Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais, o morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais.
Svogūnai sumaišomi su cukrumi bei morkomis, sudedami į troškintuvę, pabarstomi druska bei pipirais, apšlakstomi obuolių sidro actu ir vis pamaišant troškinami apie 10 min.
Tuomet sudedami savo sultyse konservuoti pomidorai ir patroškinama dar apie 7 min.
Pakepinti žuvies gabaliukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus sudedamos daržovės ir troškinama apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiama šilta su bulvėmis bei salotomis.
Skanaus
Autorius: Irina
REKLAMA