• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 225 gramai cukraus
  • 8 vienetai kiaušinių
  • 630 gramų kvietinių miltų
  • 25 gramai acto (9 %)
  • 25 gramai sodos
  • 1070 gramų varškės (9 %)
  • 15 gramų druskos
  • 30 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

    Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

    Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
    Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

    (aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

    Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
    galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

    Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

Autorius: Grazvydas

INGREDIENTAI:

  • 225 gramai cukraus
  • 8 vienetai kiaušinių
  • 630 gramų kvietinių miltų
  • 25 gramai acto (9 %)
  • 25 gramai sodos
  • 1070 gramų varškės (9 %)
  • 15 gramų druskos
  • 30 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

    Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

    Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
    Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

    (aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

    Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
    galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

    Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

Autorius: Grazvydas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų