Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 180 gramų cukraus
- 40 gramų kakavos
- 2 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto (arba margarinas)
- 20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užpilui:
150 g cukraus
3 kiaušiniai
500 g varškės
200 g grietinėlės (30%)
1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
1 žiupsnelis druskos
40 g sviesto
Gaminimas:
Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.
Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
Šį užpilą supilkite ant tešlos.
Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
Skanaus
INGREDIENTAI:
- 180 gramų cukraus
- 40 gramų kakavos
- 2 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto (arba margarinas)
- 20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užpilui:
150 g cukraus
3 kiaušiniai
500 g varškės
200 g grietinėlės (30%)
1 pakelis vanilinio cukraus (apie 15 g)
1 žiupsnelis druskos
40 g sviesto
Gaminimas:
Sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir išminkykite tešlą.
1/4 tešlos atidėkite, o 3/4 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir šonus. Atkartokite pačią kepimo formą.
Cukrų išplakite su kiaušiniais, varške, grietinėle, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sviestu.
Šį užpilą supilkite ant tešlos.
Iš 1/4 tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ar kvadratėlius. Jei norisi, suformuokite raides ir sudėkite ant užpilo, šiek tiek paspaudžiant, kad tešla ir užpilas būtų viename lygyje.
180 laipsnių orkaitėje kepti apie 1 valandą.
Iškepusio pyrago iškarto nepjaunu. Leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros ir palaikau šaldytuve 1 val. Puikiai pjaustosi ir skystis neišbėga.
Skanaus
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą