REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų aviečių
  • 220 gramų cukraus (smulkus)
  • 0.5 vieneto vanilės (ankštis)
  • šiek tiek vandens (šiltas, 1/3)
  • 300 mililitrų grietinėlės (plakamoji)
  • 230 gramų sausainių (avižiniių dribsių, trapūs)
  • 400 gramų varškės (malta)
  • 100 gramų sviesto (tirpintas)
  • 4 valgomieji šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aš pirkau avižinius sausainius su kokosais, jei tokių negaunate galite patys įberti kokoso drožlių arba jei nemėgstate kokosų, galite įberti smulkintų riešutų ar maltų migdolų. Sausainius sutrupinkite, užpilkite tirpintu sviestu bei gerai išmaišykite.

    Kepimo formą ar tortinę išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite paruoštus sausainius bei viską gerai suplokite, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite varškės masę.

    Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.

    Varškę ištrinkite su cukrumi. Sudėkite išimtus iš vanilės ankšties grūdelius, supilkite grietinėlę ir išplakite masę iki purumo.

    Išbrinkusią želatiną pakaitinkite (puodelyje arba mikrobangėje), šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į varškės masę. Jei želatina labai kieta, įpilkite keletą šaukštelių vandens.

    Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 15 min.

    Po 15 minučių išimkite, paviršių apdėliokite avietėmis ir vėl dėkite į šaldytuvą kol masė gerai sustings, apie 2-4 val.
    P.S. varškę galima pakeisti į mascarponės sūrelį.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų aviečių
  • 220 gramų cukraus (smulkus)
  • 0.5 vieneto vanilės (ankštis)
  • šiek tiek vandens (šiltas, 1/3)
  • 300 mililitrų grietinėlės (plakamoji)
  • 230 gramų sausainių (avižiniių dribsių, trapūs)
  • 400 gramų varškės (malta)
  • 100 gramų sviesto (tirpintas)
  • 4 valgomieji šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aš pirkau avižinius sausainius su kokosais, jei tokių negaunate galite patys įberti kokoso drožlių arba jei nemėgstate kokosų, galite įberti smulkintų riešutų ar maltų migdolų. Sausainius sutrupinkite, užpilkite tirpintu sviestu bei gerai išmaišykite.

    Kepimo formą ar tortinę išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite paruoštus sausainius bei viską gerai suplokite, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite varškės masę.

    Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.

    Varškę ištrinkite su cukrumi. Sudėkite išimtus iš vanilės ankšties grūdelius, supilkite grietinėlę ir išplakite masę iki purumo.

    Išbrinkusią želatiną pakaitinkite (puodelyje arba mikrobangėje), šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į varškės masę. Jei želatina labai kieta, įpilkite keletą šaukštelių vandens.

    Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 15 min.

    Po 15 minučių išimkite, paviršių apdėliokite avietėmis ir vėl dėkite į šaldytuvą kol masė gerai sustings, apie 2-4 val.
    P.S. varškę galima pakeisti į mascarponės sūrelį.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų