• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 kilogramas cukraus
  • 300 gramų graikinių riešutų
  • 1 kilogramas trešnių
  • 1.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek vanilino

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai.
    Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais.
    Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę.
    Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti.
    Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos.
    Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų.
    10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną.
    Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti.
    Skanaus.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 kilogramas cukraus
  • 300 gramų graikinių riešutų
  • 1 kilogramas trešnių
  • 1.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek vanilino

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai.
    Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais.
    Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę.
    Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti.
    Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos.
    Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų.
    10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną.
    Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti.
    Skanaus.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų