REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (įdarui)
  • 200 gramų cukraus (biskvitui)
  • 50 gramų cukraus (įdarui)
  • 100 gramų krakmolo (biskvitui)
  • 750 gramų obuolių (įdarui)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 100 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 250 gramų grietinėlės (riebi, įdarui)
  • 200 gramų sviesto (ar margarinas, biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis. Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Puošti pagal fantaziją: galima tiesiog aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra, galima puošti pabarstukais, tarkuotu šokoladu ar marcipanų mase. Šiuo atveju puošta Dr.Oerkes Regal-Ice balta mase, taip pat ir gėlytės, lapukai iš jo formuoti. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (įdarui)
  • 200 gramų cukraus (biskvitui)
  • 50 gramų cukraus (įdarui)
  • 100 gramų krakmolo (biskvitui)
  • 750 gramų obuolių (įdarui)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 100 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
  • 250 gramų grietinėlės (riebi, įdarui)
  • 200 gramų sviesto (ar margarinas, biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (biskvitui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis. Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Puošti pagal fantaziją: galima tiesiog aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra, galima puošti pabarstukais, tarkuotu šokoladu ar marcipanų mase. Šiuo atveju puošta Dr.Oerkes Regal-Ice balta mase, taip pat ir gėlytės, lapukai iš jo formuoti. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų