REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Įmaišiau miltus ir krakmolą, du šaukštelius kakavos miltelių, 1 šaukštelį kepimo miltelių, augalinį aliejų.
    Tešlą supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepiau 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
    Kai iškepė, leidau atvėsti iki kambario temperatūros.

    Reikės:
    0,5 l vandens
    200 g sviesto
    2,5 stikl. miltų
    6 kiaušiniai
    žiupsnelis druskos

    Gaminsime tešlos juosteles.
    Į puodą supyliau vandenį, ištirpintą sviestą, druskos. Išmaišiau. Nuolat maišant subėriau miltus. Kaitinau ir maišiau masę tol, kol tešla susiformavo į vieną kamuolį. Nuėmiau nuo ugnies. Leidau šiek tiek pravėsti ir su mikseriu į tešlą įmaišiau kiaušinius.
    Iš tešlos suformavau juosteles 5cm pločio ir 17 cm ilgio. Orkaitėje kepiau apie 20 min. (200 laipsnių).

    Pravėsusį pyrago padą nuėmiau nuo kepimo popieriaus, užpyliau ištirpintu šokoladu (150 g) ir įdėjau į šaldytuvą, kad šokoladas sustengtų. Sustengusį padą su šokoladu apverčiau. Braškes (20) įsukau į iškeptas juosteles.
    Viską užpyliau braškių žele-mišiniu.

    Žele mišiniui:

    2 šaukštai cukraus
    800 ml jogurto ar maskarpone sūrio
    20 g želatinos
    450 g braškių

    Braškes sutryniau ir sumaišiau su cukrumi. Braškių ir cukraus masę išplakiau su grietinėle bei ištirpinta želatina.

    Pyragą laikiau šaldytuve per naktį. Ryte jau buvo galima valgyti.
    Pyragą galima ir dekoruoti, papuošimui tinka viskas, ką mėgstate.

    Skanaus! :)

Autorius: Rūta

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Įmaišiau miltus ir krakmolą, du šaukštelius kakavos miltelių, 1 šaukštelį kepimo miltelių, augalinį aliejų.
    Tešlą supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepiau 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
    Kai iškepė, leidau atvėsti iki kambario temperatūros.

    Reikės:
    0,5 l vandens
    200 g sviesto
    2,5 stikl. miltų
    6 kiaušiniai
    žiupsnelis druskos

    Gaminsime tešlos juosteles.
    Į puodą supyliau vandenį, ištirpintą sviestą, druskos. Išmaišiau. Nuolat maišant subėriau miltus. Kaitinau ir maišiau masę tol, kol tešla susiformavo į vieną kamuolį. Nuėmiau nuo ugnies. Leidau šiek tiek pravėsti ir su mikseriu į tešlą įmaišiau kiaušinius.
    Iš tešlos suformavau juosteles 5cm pločio ir 17 cm ilgio. Orkaitėje kepiau apie 20 min. (200 laipsnių).

    Pravėsusį pyrago padą nuėmiau nuo kepimo popieriaus, užpyliau ištirpintu šokoladu (150 g) ir įdėjau į šaldytuvą, kad šokoladas sustengtų. Sustengusį padą su šokoladu apverčiau. Braškes (20) įsukau į iškeptas juosteles.
    Viską užpyliau braškių žele-mišiniu.

    Žele mišiniui:

    2 šaukštai cukraus
    800 ml jogurto ar maskarpone sūrio
    20 g želatinos
    450 g braškių

    Braškes sutryniau ir sumaišiau su cukrumi. Braškių ir cukraus masę išplakiau su grietinėle bei ištirpinta želatina.

    Pyragą laikiau šaldytuve per naktį. Ryte jau buvo galima valgyti.
    Pyragą galima ir dekoruoti, papuošimui tinka viskas, ką mėgstate.

    Skanaus! :)

Autorius: Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų