REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (kremui)
  • 1 kilogramas vyšnių (šaldytų)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 10 gramų grietinėlės (standiklis arba želatina, kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek citrinos rūgšties (kremui)
  • 250 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • 600 gramų grietinės (30 % riebumo, kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienas mėgstamiausių mano tortų: lengvas, gaivus ir tikrai neriebus. :))

    Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
    Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
    Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.
    Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
    Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (kremui)
  • 1 kilogramas vyšnių (šaldytų)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 10 gramų grietinėlės (standiklis arba želatina, kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek citrinos rūgšties (kremui)
  • 250 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • 600 gramų grietinės (30 % riebumo, kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienas mėgstamiausių mano tortų: lengvas, gaivus ir tikrai neriebus. :))

    Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
    Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
    Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.
    Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
    Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų