Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus (kremui)
- 1 kilogramas vyšnių (šaldytų)
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 10 gramų grietinėlės (standiklis arba želatina, kremui)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- šiek tiek citrinos rūgšties (kremui)
- 250 gramų sviesto
- 200 gramų grietinės
- 600 gramų grietinės (30 % riebumo, kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vienas mėgstamiausių mano tortų: lengvas, gaivus ir tikrai neriebus. :))
Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus (kremui)
- 1 kilogramas vyšnių (šaldytų)
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- 10 gramų grietinėlės (standiklis arba želatina, kremui)
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- šiek tiek citrinos rūgšties (kremui)
- 250 gramų sviesto
- 200 gramų grietinės
- 600 gramų grietinės (30 % riebumo, kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vienas mėgstamiausių mano tortų: lengvas, gaivus ir tikrai neriebus. :))
Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą