REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (įdarui)
  • 100 gramų graikinių riešutų (pagrindui)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (įdarui)
  • 250 gramų grietinėlės (plakamoji, įdarui)
  • 225 gramai sausainių (pagrindui)
  • 125 gramai sviesto (tirpintas, pagrindui)
  • 3 valgomieji šaukštai želatinos (įdarui)
  • 385 gramai kondensuoto pieno (įdarui)
  • 500 gramų maskarponės sūrio (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (įdarui)
  • 100 gramų graikinių riešutų (pagrindui)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (įdarui)
  • 250 gramų grietinėlės (plakamoji, įdarui)
  • 225 gramai sausainių (pagrindui)
  • 125 gramai sviesto (tirpintas, pagrindui)
  • 3 valgomieji šaukštai želatinos (įdarui)
  • 385 gramai kondensuoto pieno (įdarui)
  • 500 gramų maskarponės sūrio (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų