• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek svogūnų (laiškai)
  • šiek tiek acto (balzaminis)
  • 1 litras vandens (virintas)
  • šiek tiek druskos
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 10 vienetų šparagų
  • 5 vienetai kumpio (riekės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 porcijoms:

    Tešla blynams:
    Miltų
    Kiaušinis
    Pienas/vanduo
    Vegeta
    Druska
    Smulkinti svogūnų laiškai
    Švieži šampinjonai
    Pomidorai

    Aš paskaičiuoju maždaug dviems šparagams vieną blyną. Tešlą darau kaip ir įprasta blyninę, tik vietoj cukraus dedu vegetą ir druską. Smulkiai supjaustau pomidorus, plonom riekelėm šampinjonus ir susmulkinu svogūnų laiškus, krapus. Sudedu viską į tešlą. Gaunasi tikrai labai skanūs blynai :)

    Šparagus gerai nuskusti, kol neblizgės (kitaip bus kartūs), nupjauti apatinę koto dalį, apie 1cm.

    Rasalas: Virti pasudytame vandenyje apie 15-20 min. Atsargiai nukošti ir leisti atšalti. Atšalusį virintą vandenį supilti į pailgą formą, įpilti balzamiko šviesaus ar tarmsaus acto (pagal skonį) arba paprasčiausio šviesių arba tamsių vynuogių acto. Įpilti aliejaus, iberti druskos, sudėti svogūniukus. Rasalas turėtų būti lengvai rugštelnas. Sudėti atvėsusius šparagus ir palikti valandai, kad "pasivoliotų".

    O paskui viskas labai paprasta: dėti į blyną kumpelį, ant viršaus šparagus ir susukti.
    Skanaus!!!

Autorius: Modesta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek svogūnų (laiškai)
  • šiek tiek acto (balzaminis)
  • 1 litras vandens (virintas)
  • šiek tiek druskos
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 10 vienetų šparagų
  • 5 vienetai kumpio (riekės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 porcijoms:

    Tešla blynams:
    Miltų
    Kiaušinis
    Pienas/vanduo
    Vegeta
    Druska
    Smulkinti svogūnų laiškai
    Švieži šampinjonai
    Pomidorai

    Aš paskaičiuoju maždaug dviems šparagams vieną blyną. Tešlą darau kaip ir įprasta blyninę, tik vietoj cukraus dedu vegetą ir druską. Smulkiai supjaustau pomidorus, plonom riekelėm šampinjonus ir susmulkinu svogūnų laiškus, krapus. Sudedu viską į tešlą. Gaunasi tikrai labai skanūs blynai :)

    Šparagus gerai nuskusti, kol neblizgės (kitaip bus kartūs), nupjauti apatinę koto dalį, apie 1cm.

    Rasalas: Virti pasudytame vandenyje apie 15-20 min. Atsargiai nukošti ir leisti atšalti. Atšalusį virintą vandenį supilti į pailgą formą, įpilti balzamiko šviesaus ar tarmsaus acto (pagal skonį) arba paprasčiausio šviesių arba tamsių vynuogių acto. Įpilti aliejaus, iberti druskos, sudėti svogūniukus. Rasalas turėtų būti lengvai rugštelnas. Sudėti atvėsusius šparagus ir palikti valandai, kad "pasivoliotų".

    O paskui viskas labai paprasta: dėti į blyną kumpelį, ant viršaus šparagus ir susukti.
    Skanaus!!!

Autorius: Modesta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų