REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus
  • 15 gramų kakavos
  • 2 vienetai kriaušių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 240 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai sirupo (klevų)
  • 80 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 70 mililitrų likerio (kiaušinių)
  • 160 gramų sviesto (arba margarinas (minkštas))
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 70 mililitrų džemo (abrikosų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
    Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
    Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
    Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
    Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
    Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
    Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
    Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
    Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
    Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
    Skanaus.

Autorius: Jolita

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus
  • 15 gramų kakavos
  • 2 vienetai kriaušių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 240 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai sirupo (klevų)
  • 80 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 70 mililitrų likerio (kiaušinių)
  • 160 gramų sviesto (arba margarinas (minkštas))
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 70 mililitrų džemo (abrikosų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
    Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
    Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
    Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
    Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
    Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
    Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
    Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
    Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
    Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
    Skanaus.

Autorius: Jolita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų