REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai apelsinų (apelsinų salotoms)
  • 2 vienetai cinamono (lazdelės, apelsinų salotoms)
  • 2 valgomieji šaukštai cinamono (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)
  • 50 mililitrų cukraus pudros (apelsinų salotoms)
  • 300 mililitrų cukraus (šokoladiniam pyragui)
  • 200 mililitrų greipfruktų (sultys, apelsinų salotoms)
  • 100 mililitrų kakavos (šokoladiniam pyragui)
  • 100 mililitrų žemės riešutų (smulkinti, šokoladiniam pyragui)
  • 2 vienetai kiaušinių (šokoladiniam pyragui)
  • 150 mililitrų kvietinių miltų (šokoladiniam pyragui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (70 proc. smulkinto, šokoladiniam pyragui)
  • 100 gramų sviesto (lydytas, šokoladiniam pyragui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi ~12 gabalėlių.

    Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą (24 cm Ø) padenkite kepimo popieriumi ir ištepkite sviesto gabaliukais.
    Sumaišykite visus sausuosius ingredientus, sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą lydytą sviestą ir kiaušinius. Vėliau juos sumaišykite su sausais ingredientais.
    Tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 30 minučių. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos.

    Tada nulupkite apelsinus ir supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdeles ir virkite, kol masės kiekis sumažės iki 100 ml.
    Vėliau šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų.
    Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis apelsinų salotomis.

Autorius: Santa Maria

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai apelsinų (apelsinų salotoms)
  • 2 vienetai cinamono (lazdelės, apelsinų salotoms)
  • 2 valgomieji šaukštai cinamono (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)
  • 50 mililitrų cukraus pudros (apelsinų salotoms)
  • 300 mililitrų cukraus (šokoladiniam pyragui)
  • 200 mililitrų greipfruktų (sultys, apelsinų salotoms)
  • 100 mililitrų kakavos (šokoladiniam pyragui)
  • 100 mililitrų žemės riešutų (smulkinti, šokoladiniam pyragui)
  • 2 vienetai kiaušinių (šokoladiniam pyragui)
  • 150 mililitrų kvietinių miltų (šokoladiniam pyragui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (70 proc. smulkinto, šokoladiniam pyragui)
  • 100 gramų sviesto (lydytas, šokoladiniam pyragui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi ~12 gabalėlių.

    Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą (24 cm Ø) padenkite kepimo popieriumi ir ištepkite sviesto gabaliukais.
    Sumaišykite visus sausuosius ingredientus, sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą lydytą sviestą ir kiaušinius. Vėliau juos sumaišykite su sausais ingredientais.
    Tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 30 minučių. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos.

    Tada nulupkite apelsinus ir supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdeles ir virkite, kol masės kiekis sumažės iki 100 ml.
    Vėliau šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų.
    Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis apelsinų salotomis.

Autorius: Santa Maria

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų