• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų kakavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (Karališkas)
  • 150 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 40 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausiai nuplauti razinas ir užpilti vandeniu arba konjaku.
    Nesmulkiai sulaužyti šokoladą.
    Sviestą išlydyti puode virš ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
    Maišant įmušti po vieną kiaušinį, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
    Viską gerai išmaišyti.
    Tešla neturi būti nei labai kieta, nei skysta.
    Kad įsitikintumėte, ar gerą tešlą padarėte, pakabinkite tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
    Baigiant kepti keksiukai viršūnėlėse turi „susprogti“, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio „krateris“.
    Iškepus palikti juos atvėsti orkaitėje, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
    Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus keksiukų viduje „ištrykšta“ išsilydęs šokoladas.
    Šie keksiukai tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui bei juos pasigaminti yra, išties, nesunku, o reikalingų produktų visada turės kiekviena šeimininkė.
    Skanaus!

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų kakavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (Karališkas)
  • 150 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 40 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausiai nuplauti razinas ir užpilti vandeniu arba konjaku.
    Nesmulkiai sulaužyti šokoladą.
    Sviestą išlydyti puode virš ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
    Maišant įmušti po vieną kiaušinį, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
    Viską gerai išmaišyti.
    Tešla neturi būti nei labai kieta, nei skysta.
    Kad įsitikintumėte, ar gerą tešlą padarėte, pakabinkite tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
    Baigiant kepti keksiukai viršūnėlėse turi „susprogti“, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio „krateris“.
    Iškepus palikti juos atvėsti orkaitėje, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
    Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus keksiukų viduje „ištrykšta“ išsilydęs šokoladas.
    Šie keksiukai tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui bei juos pasigaminti yra, išties, nesunku, o reikalingų produktų visada turės kiekviena šeimininkė.
    Skanaus!

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų