INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų 
  -   šiek tiek   petražolių (smulkintos) 
  -   1 vienetas   kiaušinių (trynys) 
  -   1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų 
  -   2 vienetai   skumbrių 
  -   50 mililitrų   baltojo vyno 
  -   150 gramų   pievagrybių 
  -   2 valgomieji šaukštai   grietinėlės 
  -   2 valgomieji šaukštai   sūris (tarkuotas) 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   1 valgomasis šaukštas   sviesto 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
 Keptuvėje ištirpinama pakankamai sviesto ir jame iš abiejų pusių apkepinama žuvis.
 Po to ji sudedama į pašildytą indą ir pastatoma į šiltą vietą.
 Į keptuvėje likusius riebalus įberiama miltų, įpilama truputį vandens, supilama grietinėlė bei baltas vynas.
 Užpilas pagardinamas druska, pipirais, citrinos sultimis, kiaušinio tryniu, gerai išmaišomas su tarkuotu sūriu ir užpilamas ant žuvies.
 Žuvis patiekiama su svieste ištroškintais pievagrybiais, apibarstyta smulkintomis petražolėmis.
 Skanaus.   
    Autorius: Karolina 
     REKLAMA