REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trapios tešlos lapeliai virti aliejuje ir sulieti sirupu.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų miltai
  • 60 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai degtinės
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Kepimui:
  • 700 mililitrų aliejaus
  • Sirupui:
  • 300 gramų cukraus
  • 200 mililitrų vandens
  • 5 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • Papuošimui:
  • 10 gramų šokoladas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinių, miltų (dėti tiek kad tešla būtų tinkama minkyti), degtinės, druskos ir minkšto sviesto minkyti tešlą apie 20 minučių.
  2. Kočioti labai plonus, permatomus lapelius ir virti aliejuje.
  3. Sirupą virti iš vandens ir cukraus. Kai išgaruos maždaug pusė vandens, dėti medų, pilti citrinų sultis ir pavirti tiek ,kad sirupas lengvai tįstų.
  4. Lapelius lengvai sumirkyti šiltu sirupu ir formuoti norimos formos "skruzdėlyną".
  5. Puošti tarkuotu šokoladu.

Autorius: Rima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų