• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • Kepimui:
  • 500 mililitrų aliejaus
  • Pertepimui:
  • 1 skardinė kondensuoto pieno (saldus)
  • 1 stiklinė medaus
  • 1 stiklinė cukraus (rudasis)
  • Papuošimui:
  • šiek tiek kokosų (drožlės)
  • šiek tiek aguonų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • Kepimui:
  • 500 mililitrų aliejaus
  • Pertepimui:
  • 1 skardinė kondensuoto pieno (saldus)
  • 1 stiklinė medaus
  • 1 stiklinė cukraus (rudasis)
  • Papuošimui:
  • šiek tiek kokosų (drožlės)
  • šiek tiek aguonų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užminkome kietą tešlą. Suvyniojame ją į plėvelę ir paliekame bent 30 min. pailsėti. Galima per naktį laikyti šaldytuve, tik paskui prieš kočiojimą kiek pašildyti kambario temperatūroje.
  2. Stalą patepame aliejumi, imame nedidelį tešlos gabalėlį ir kočiojame, kol ima persišviesti, tuomet supjaustome juostelėmis.
  3. Darbą ypač palengvina silikoninis kilimėlis - tešla nelimpa ir lengvai tempiasi kočiojama.
  4. Įkaitiname aliejuje kepame tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol jos pagelsta ir tampa pūslėtos.
  5. Juosteles nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
  6. Išsiverdame kremą: kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei medumi ir paviriname 2 min.
  7. Kraudami tešlos juosteles ir sulaistydami jas kremu, suformuojame kalnelį.
  8. Apibarstome kokoso drožlėmis, aguonomis.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų