REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas moliūgų
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio šalavijų (šviežias, smulkintas)
  • 2 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 0.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
  • 0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus (augalinis)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 300 gramų tešlos (Jūsų mėgstama)
  • 1 stiklinė sūris (Gruyère, tarkuotas)
  • 1 sauja svogūnų laiškų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti moliūgą išilgai per pusę ir pašalinkite sėklas.
    Aptepti teptuku moliūgo puses su aliejumi, dėti ant kepimo skardos ir kepti apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštėja.
    Iškeptą moliūgą nulupti ir sutrinti į tyrę.
    Iškloti mėgstama tešla kepimo formą, pabadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusią tešlą palikti šiek tiek atvėsti.
    Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir pakepinti svogūnų laiškus.
    Sudėti moliūgo tyrę, paskaninti druska bei pipirais, šiek tiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies.
    Į moliūgo masę sudėti sūrius, kiaušinius, grietinėlę, šalaviją ir gerai išmaišyti.
    Gautą masę supilti į kepimo formą su apkepta tešla ir kepti apie 40 min. 165 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą palikti bent 15 min., kad atvėstų.
    Skanaus.

Autorius: Karolina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas moliūgų
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio šalavijų (šviežias, smulkintas)
  • 2 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 0.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
  • 0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus (augalinis)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 300 gramų tešlos (Jūsų mėgstama)
  • 1 stiklinė sūris (Gruyère, tarkuotas)
  • 1 sauja svogūnų laiškų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti moliūgą išilgai per pusę ir pašalinkite sėklas.
    Aptepti teptuku moliūgo puses su aliejumi, dėti ant kepimo skardos ir kepti apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštėja.
    Iškeptą moliūgą nulupti ir sutrinti į tyrę.
    Iškloti mėgstama tešla kepimo formą, pabadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusią tešlą palikti šiek tiek atvėsti.
    Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir pakepinti svogūnų laiškus.
    Sudėti moliūgo tyrę, paskaninti druska bei pipirais, šiek tiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies.
    Į moliūgo masę sudėti sūrius, kiaušinius, grietinėlę, šalaviją ir gerai išmaišyti.
    Gautą masę supilti į kepimo formą su apkepta tešla ir kepti apie 40 min. 165 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą palikti bent 15 min., kad atvėstų.
    Skanaus.

Autorius: Karolina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų