REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 6 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 valgomieji šaukštai kavos (šviežiai malta)
  • 8 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulų)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai druskos (košerinė)
  • 2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
    Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
    Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
    Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
    Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
    Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
    Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
    Kepti apie 40-50 min.
    Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
    Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
    Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 6 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 valgomieji šaukštai kavos (šviežiai malta)
  • 8 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulų)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai druskos (košerinė)
  • 2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
    Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
    Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
    Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
    Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
    Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
    Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
    Kepti apie 40-50 min.
    Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
    Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
    Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų