Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- 6 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 2 valgomieji šaukštai kavos (šviežiai malta)
- 8 vienetai morkų
- 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulų)
- 3 arbatiniai šaukšteliai druskos (košerinė)
- 2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
Kepti apie 40-50 min.
Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- 6 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 2 valgomieji šaukštai kavos (šviežiai malta)
- 8 vienetai morkų
- 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulų)
- 3 arbatiniai šaukšteliai druskos (košerinė)
- 2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
Kepti apie 40-50 min.
Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą