INGREDIENTAI:
  -   1 valgomasis šaukštas   bazilikų 
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų (malti) 
  -   šiek tiek   paprikų (aitrioji) 
  -   2 vienetai   paprikų (saldžioji, raudona) 
  -   200 gramų   pomidorų pastos (konservuoti, be odelių) 
  -   0.5 valgomojo šaukšto   alyvuogių aliejaus 
  -   šiek tiek   batono (riekės) 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   450 mililitrų   sultinio 
  -   šiek tiek   prieskonių (meksikietiški) 
  
    PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
 Išdėliokite odele į viršų kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 40 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
 Ištraukus iš orkaitės, kiek atvėsusias paprikas sudėkite į plastikinį maišelį, užriškite ir palikite 10-15 min. Tuomet nulupkite odeles.
 Paprikas susmulkinkite, sumeskite į plakimo indą, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite ketvirtį sultinio ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
 Likusį sultinį supilkite į puodą, sukrėskite pomidorų ir paprikų tyrę, suberkite prieskonius pagal skonį ir pakaitinkite.
 Nuo batono nupjaukite pluteles, supjaustykite stambiais kvadratėliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
 Supilkite į lėkštes paruoštą sriubą ir pabarstykite ant viršaus paskrudinto batono.
 Skanaus.   
    Autorius: Monika ir Kotryna