REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalakutienos šašlykai man - skaniausias vasaros patiekalas, o ypač, jei marinuoti su šviežiu medumi, daržovėmis, žalumynais, apelsinų sultimis, garstyčiomis.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai kalakutienos (be kaulo)
  • 2 vienetai rausvųjų svogūnų
  • 2 vienetai apelsinų
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 4 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 2 valgomieji šaukštai medaus (šviežio)
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių sėklų
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 saujelė džiovintų bazilikų (ar šviežių)
  • 1 saujelė čiobrelių (šviežių)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio česnakinių pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio laurų lapų
  • 1 žiupsnelis ciberžolės
  • 1 žiupsnelis aitriųjų paprikų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.
  2. Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą. Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi.
  3. Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti. Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.
  4. Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį. Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.

Autorius: Mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų