REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek krakmolo
  • 500 mililitrų vandens (virintas, vėsus)
  • šiek tiek aliejaus
  • 500 gramų cukinijos (žalia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Geriausiai tinka pailga žalioji arba geltonoji cukinija.

    Padažas:
    2 dideli apelsinai
    4 skiltelės česnako
    3 šaukštai natūralaus medaus
    1 šaukštas krakmolo
    1 šaukštas acto
    0.5stiklinės virinto vandens

    Garnyras:
    4 rauginti agurkai
    1 nedidelis svogūnas
    2 šaukštai grietinės

    Gamyba:

    Cukiniją supjaustome 2cm. pločio žiedais, vidurius išimame. Pamerkiame į pasūdytą vandenį, kol ruošime padažą ir garnyrą.

    Agurkus ir svogūną supjaustome kubeliais, įdedame grietinės ir druskos pagal skonį. Išmaišome.

    Iš apelsinų išspaudžiame sultis. Dubenį įkaitiname ant viryklės - ištirpiname medų, kai medus pradeda virti, dedame susmulkintą česnaką – pakepiname 2 minutes meduje. Supilame apelsinų sultis – 2 minutes pakaitiname. Supilame actą. Šaukštą krakmolo ištirpiname pusėje stiklinės vandens ir supilame į padažą. Padažą reikia greitai maišyti kai pilame vandenyje tirpintą krakmolą. Maišome ir kaitiname iki tada, kol padažas sutirštėja.

    Cukiniją išimame iš sūdyto vandens ir nusausiname. Cukiniją apvoliojame krakmole ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

    Į lėkštę dedame keptą cukiniją, pilame padažą ir garnyras, štai sveikas ir vegetariškas rudens gėrybių patiekalas.

Autorius: Kristina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek krakmolo
  • 500 mililitrų vandens (virintas, vėsus)
  • šiek tiek aliejaus
  • 500 gramų cukinijos (žalia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Geriausiai tinka pailga žalioji arba geltonoji cukinija.

    Padažas:
    2 dideli apelsinai
    4 skiltelės česnako
    3 šaukštai natūralaus medaus
    1 šaukštas krakmolo
    1 šaukštas acto
    0.5stiklinės virinto vandens

    Garnyras:
    4 rauginti agurkai
    1 nedidelis svogūnas
    2 šaukštai grietinės

    Gamyba:

    Cukiniją supjaustome 2cm. pločio žiedais, vidurius išimame. Pamerkiame į pasūdytą vandenį, kol ruošime padažą ir garnyrą.

    Agurkus ir svogūną supjaustome kubeliais, įdedame grietinės ir druskos pagal skonį. Išmaišome.

    Iš apelsinų išspaudžiame sultis. Dubenį įkaitiname ant viryklės - ištirpiname medų, kai medus pradeda virti, dedame susmulkintą česnaką – pakepiname 2 minutes meduje. Supilame apelsinų sultis – 2 minutes pakaitiname. Supilame actą. Šaukštą krakmolo ištirpiname pusėje stiklinės vandens ir supilame į padažą. Padažą reikia greitai maišyti kai pilame vandenyje tirpintą krakmolą. Maišome ir kaitiname iki tada, kol padažas sutirštėja.

    Cukiniją išimame iš sūdyto vandens ir nusausiname. Cukiniją apvoliojame krakmole ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

    Į lėkštę dedame keptą cukiniją, pilame padažą ir garnyras, štai sveikas ir vegetariškas rudens gėrybių patiekalas.

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų