INGREDIENTAI:
- 1 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 200 gramų ryžių (arborio ar carnaroli)
- 150 mililitrų baltojo vyno
- 1 sauja baravykų (džiovinti)
- 50 gramų parmezano sūrio
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1.5 litro sultinio
- 1 valgomasis šaukštas petražolių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į puodą dėti šaukštą sviesto ir smulkintą česnaką. Pakepinti, tada sudėti džiovintus bei išmirkytus baravykus, suberti ryžius ir likusį aliejų, išmaišyti ir apkepti 2 minutes. Ant viršaus pilti vyną ir kepti dar 2 minutes. Po 4 minučių ryžius užpilti karštu sultiniu, išmaišyti ir virti tol, kol sultinio beveik nelieka. Ugnį sumažinti ir berti SANTA MARIA petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišyti ir dar pakaitinti apie 3-4 minutes. Patiekiant dėti risotto į lėkštę ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaus!
Autorius: Jurgita
REKLAMA