• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 50 gramų mielių
  • 150 mililitrų pieno
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 100 gramų aliejaus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo miltai
  • Įdarui:
  • 500 gramų kiaulienos (ar kt. malta mėsa)
  • 200 gramų grybų
  • 2 galvos svogūnų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 50 gramų mielių
  • 150 mililitrų pieno
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 100 gramų aliejaus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo miltai
  • Įdarui:
  • 500 gramų kiaulienos (ar kt. malta mėsa)
  • 200 gramų grybų
  • 2 galvos svogūnų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaminame tešlą:
    Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.
  2. Kol tešla kyla, gaminame įdarą:
    Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedam į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi. Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau negu faršą. Įdaras turi būti pilnai iškepęs. Jei jums gavosi per sausas įdaras - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.
  3. Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galim lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika. Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau.
  4. P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų