REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 lapas tešlos (sluoksniuota)
  • 1 pundelis šparagų
  • 1 saujelė kumpio (karštai rūkytas)
  • 50 gramų sūris (tarkuotas)
  • 150 gramų sūris (Brinza)
  • 50 gramų grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 lašas pipirai
  • 1 saujelė bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 lapas tešlos (sluoksniuota)
  • 1 pundelis šparagų
  • 1 saujelė kumpio (karštai rūkytas)
  • 50 gramų sūris (tarkuotas)
  • 150 gramų sūris (Brinza)
  • 50 gramų grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 lašas pipirai
  • 1 saujelė bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešla atšildoma, šiek tiek iškočiojama – suformuojama šiek tiek didesnis lapas negu yra kepimo indas. Jis ištepas sviestu. Lapas dedamas į kepimo indą taip, kad butu galima suformuoti kraštus. Galima kepti ant kepimo popieriaus, tada irgi reikia padaryti iš tešlos bortelius, kad įtadas neištekėtų.
  2. Iš brinzos, grietinės ir tarkuoto sūrio padaromas įdaras. Viskas gerai išmaišoma ir įmušamas kiaušinis, įdedama pipirų. Druskos nereikia, nes sūrumo turėtų užtekti nuo sūrių, tačiau tuo galima įsitikinti paragavus.
  3. Įdaras padalinamas perpus. Viena dalis išpilama ant tešlos. Tada sudedami šparagai.
  4. Prieš tai šparagai nuvalomi, jeigu koteliai sumedėję, juos nupjauti. Užvirti vandenį ir jame šparagus 6-8 minutes pavirti. Tada juos išversti į labai šaltą vandenį, kad neprarastų spalvos. Paskui juos sudėti į kepimo indą ant sūrių įdaro. Užpilti likusia įdaro dalimis ir apibarstyti supjaustyto kumpio gabaliukais ir susmulkintu baziliku.
  5. Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje iki pusvalandžio.
    Valgyti karštą. Skanu ir atvėsęs pyragas.

    Skanaus.

Autorius: silvija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų