INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai aguonų
- šiek tiek cukraus pudros
- 100 gramų cukraus
- 450 gramų slyvų (geltonos, konservuotos)
- 2 vienetai kiaušinių
- 400 gramų kvietinių miltų
- 200 mililitrų pieno
- 150 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai romo (tamsus)
- 25 gramai mielių (šviežios)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltame piene ištirpinkite mieles.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
Kiaušinių mišinį sumaišykite su pienu.
Įmaišykite sodą ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 val., kad pakiltų.
Aguonas sumaišykite su romu.
Ant tešlos sudėkite slyvas, šiek tiek paspauskite į tešlą ir pridėkite aguonų mišinio.
Kepkite apie 1 valandą 180° C orkaitėje.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Autorius: Giedrė
REKLAMA