REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
  • 350 gramų sviesto (lapams)
  • 200 gramų sviesto (pertepimui)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 400 mililitrų kondensuoto pieno
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lapai: iš sviesto, miltų, kiaušinių, grietinės ir trupučio druskos ir vanilinio cukraus suminkyti tešlą, sukapoti, palikti šaldytuve 2 val.

    Sviestą išsuki iki baltumo. Supili kondensuotą pieną, išmaišai. Pili citrinos rūgštį, ištirpintą želatiną.
    Tešlą padalini į kelias dalis (tiek, kiek norisi lakštų, pagal formą). Iškočioji plonai, subadai šakute. Dedi į orkaitę ir kepi 180-200 O celsijaus temperatūroje kol pagels.
    Atvėsusius lakštus pertepi kremu. Jei trūksta saldumo, galima į kremą įmaišyti 100g cukraus pudros.
    Pertepus lakštus, sudėti vieną ant kito ir truputį suspausti. Ant viršaus skanu užberti migdolų drožlių.
    Skanaus!

Autorius: aira

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
  • 350 gramų sviesto (lapams)
  • 200 gramų sviesto (pertepimui)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • 400 mililitrų kondensuoto pieno
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lapai: iš sviesto, miltų, kiaušinių, grietinės ir trupučio druskos ir vanilinio cukraus suminkyti tešlą, sukapoti, palikti šaldytuve 2 val.

    Sviestą išsuki iki baltumo. Supili kondensuotą pieną, išmaišai. Pili citrinos rūgštį, ištirpintą želatiną.
    Tešlą padalini į kelias dalis (tiek, kiek norisi lakštų, pagal formą). Iškočioji plonai, subadai šakute. Dedi į orkaitę ir kepi 180-200 O celsijaus temperatūroje kol pagels.
    Atvėsusius lakštus pertepi kremu. Jei trūksta saldumo, galima į kremą įmaišyti 100g cukraus pudros.
    Pertepus lakštus, sudėti vieną ant kito ir truputį suspausti. Ant viršaus skanu užberti migdolų drožlių.
    Skanaus!

Autorius: aira

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų