REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vyšnių (šaldytos, pakeliai)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinta acte)
  • 250 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    600 g grietinės
    1 stiklinė cukraus
    citrinos rūgšties
    grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

    Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

    Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

    Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).

    išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

    Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.

    Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!

Autorius: jolanta

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vyšnių (šaldytos, pakeliai)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinta acte)
  • 250 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    600 g grietinės
    1 stiklinė cukraus
    citrinos rūgšties
    grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

    Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

    Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

    Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).

    išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

    Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.

    Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!

Autorius: jolanta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų