INGREDIENTAI:
- 0.5 valgomojo šaukšto cukraus (rudasis)
- šiek tiek krapų
- 0.5 vieneto paprikų
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 320 mililitrų vandens
- 300 gramų dešros (vytinta Biovela)
- 300 gramų pieno
- 0.5 valgomojo šaukšto druskos
- šiek tiek prieskonių (picos)
- 21 gramas mielių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.
Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.
Autorius: Zita
REKLAMA