INGREDIENTAI:
- 2 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek laurų lapų (lapai)
- 1 arbatinis šaukštelis mairūnų
- 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
- 0.5 kilogramo kiaulės faršo
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 vienetai batono (riekelės išmirkytos piene)
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek kvapiųjų pipirų (arba kadagio uogos)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulienos faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį). Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę kol zuikių paviršius paruduos. Skanaus!
Autorius: Jurgita
REKLAMA