Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
- 50 gramų migdolų
- 200 gramų grietinėlės (riebi)
- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (sausa)
- 200 gramų juodojo šokolado
- 60 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas konjako
- 50 gramų vaflių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
- 50 gramų migdolų
- 200 gramų grietinėlės (riebi)
- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (sausa)
- 200 gramų juodojo šokolado
- 60 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas konjako
- 50 gramų vaflių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą