Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 350 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
- 820 gramų kvietinių miltų
- 1.5 stiklinės pieno
- 7 gramai druskos
- 1 kilogramas sviesto
- 5 valgomieji šaukštai grietinės
- 20 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 350 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
- 820 gramų kvietinių miltų
- 1.5 stiklinės pieno
- 7 gramai druskos
- 1 kilogramas sviesto
- 5 valgomieji šaukštai grietinės
- 20 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą