INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus (įdarui)
- 0.5 stiklinės cukraus (tešlai)
- 2 vienetai morkų
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 50 gramų sviesto
- 300 gramų grietinės (30 proc. riebumo)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas smulkiai sutarkuoti ir atsiradusias sultis nupilti (morkas tarkuoti, kaip tarkuojame bulves plokštainiui).
Išplakti kiaušinius su cukrumi, ištirpintu sviestu, kepimo milteliais. Įmaišyti morkas ir miltus.
Tešlą padalinti į dvi dalis, nes kepsime du lakštus.
Į kepimo skardas įtiesti kepimui skirto popieriaus ir iš supiltos tešlos suformuoti apvalius vienodo dydžio lakštus.
Kepti 180° C orkaitėje apie 20-25 minutes.
Atvėsusius lakštus aptepti grietinės ir cukraus kremu.
Tiesa, 1 stiklinės tūris apie 220 ml.
Autorius: Birutė
REKLAMA