INGREDIENTAI:
- 250 gramų cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 5 valgomieji šaukštai pieno
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 stiklinė uogų
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi (100 g), vaniliniu cukrumi, sviestu ir pienu.
Po to įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo skardą.
Kepkite 180° C laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Baltymus išplakite su žiupnseliu druskos ir likusiu (150 g) cukrumi (cukrų pilti iš lėto ir po truputį).
Į iki putų išplaktus baltymus įmaišykite uogas (serbentus, spanguoles ar vyšnias).
Baltymų mase aptepkite iškepusį pyragą.
Temperatūrą sumažinkite iki 150° C ir kepkite apie 15-20 minučių.
Skanaus :-)
Autorius: Ieva
REKLAMA