REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 50 gramų migdolų (kapoti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 225 gramai sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išsukite su cukrumi arba vanile ir į šitą masę po vieną įmuškite kiaušinius. Į miltus įberkite kepimo miltelių, migdolų ir pamažu išmaišykite su sviestiniu kremu. Po to supilkite pieną. Karščiui atsparią formą ištepkite riebalais ir pusę jos pridėkite tešlos, į likusią tešlą suberkite kakavą, cukrų, cinamoną ir įpilkite3-4 valgomuosius šaukštus pieno.Tamsiąją tešlą uždėkite ant šviesiosios ir truputį pamaišykite ją šakute, po to įšaukite į orkaitę, ir kepkite 175 laipsnių karščio. Keksas bus iškepęs tada, kai ant įbesto į jį dantų krapštuko neprilips tešlos. Keps jis apie 50-60 min.

Autorius: Eglė Dambrauskaitė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 50 gramų migdolų (kapoti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 225 gramai sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išsukite su cukrumi arba vanile ir į šitą masę po vieną įmuškite kiaušinius. Į miltus įberkite kepimo miltelių, migdolų ir pamažu išmaišykite su sviestiniu kremu. Po to supilkite pieną. Karščiui atsparią formą ištepkite riebalais ir pusę jos pridėkite tešlos, į likusią tešlą suberkite kakavą, cukrų, cinamoną ir įpilkite3-4 valgomuosius šaukštus pieno.Tamsiąją tešlą uždėkite ant šviesiosios ir truputį pamaišykite ją šakute, po to įšaukite į orkaitę, ir kepkite 175 laipsnių karščio. Keksas bus iškepęs tada, kai ant įbesto į jį dantų krapštuko neprilips tešlos. Keps jis apie 50-60 min.

Autorius: Eglė Dambrauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų