INGREDIENTAI:
- 300 gramų cukraus
- 30 gramų kakavos
- 5 arbatiniai šaukšteliai kavos (stipri, paruošta)
- 4 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 100 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 300 gramų sviesto (labai minkštas)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.
Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
- 300 gramų cukraus
- 30 gramų kakavos
- 5 arbatiniai šaukšteliai kavos (stipri, paruošta)
- 4 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 100 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 300 gramų sviesto (labai minkštas)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.
Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.
Autorius: Rita
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI