REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 700 gramų kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai acto
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 valgomasis šaukštas druskos (nepilnas)
  • šiek tiek prieskonių (įvairūs mėsos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.

    Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.

Autorius: Rūta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 700 gramų kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai acto
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 valgomasis šaukštas druskos (nepilnas)
  • šiek tiek prieskonių (įvairūs mėsos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.

    Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.

Autorius: Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų