REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikus kelių sluoksnių pavasariškas tortas mamos dienai!

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų varškės
  • 2 pakeliai sausainių
  • 250 gramų grietinėlės
  • 150 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 100 gramų pieniško šokolado
  • 100 gramų riešutų
  • 50 gramų juodojo šokolado
  • 50 gramų razinų
  • 5 valgomieji šaukštai vandens
  • 2 valgomieji šaukštai želatinos
  • 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius sutrupinkite iki miltų, sveistą išlydikite ir sumaišykite su sausainiais.
  2. Išklokite tortinę maistine plėvele ir sukrėskite sausinių masę. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą.
  3. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  4. Varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės.
  5. Želatiną pašildykite karšto vandens vonelėje ir ištirpinkite, kiek pravėsusią supilkite į varškę.
  6. Varškės masę padalinkite pusiau.
  7. Į vieną varškės dalį dėkite vanilinį cukrų, į kitą - kavą, išmaišykite.
  8. Riešutus pakepinkite ir pakapokite. Pusę jų supilkite į kavos skonio varškės masę.
  9. Išimkite torto pagrindą iš šaldytuvo ir supilkite kavos skonio varškę. Vėl statykite į šaldytuvą.
  10. Razinas pasmulkinkite ir suberkite ant kavos kremo sluoksnio, tuomet supilkite vanilinį varškės sluoksnį, statykite į šaldytuvą nakčiai.
  11. Kitą rytą puoškite: sulaužykite šokoladus ir juos ištirpinkite vandens vonelėje.
  12. Šokoladu apliekite torto viršų ir kraštus. Kraštus aplipdykite smulkintais riešutais, viršų puoškite pasitelkę fantaziją. Efektingai atrodo kokoso drožlės ir migdolų plokštelės.
  13. Palikite dar valandai, kol šokoladas sustings. Skanaus!

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų